Składniki:
1 szklanka ugotowanej kaszy
jaglanej z dodatkiem amarantusa
1 jajko
3 łyżki gęstego jogurtu
greckiego
Olej do smażenia
Dodatki
Truskawki
Mus: zblendowane truskawki i
banan
Kostka startej czekolady
Listki mięty
Z kaszy, jajka i jogurtu
wyrobić gęste ciasto. Olej rozgrzać na patelni i usmażyć placki na złoty kolor
z obu stron. Placki z kaszy smażą się nieco dłużej niż tradycyjne racuchy.
Truskawki zblendować z bananem na mus.
Na talerzu ułożyć placki,
dodać truskawki, polać sosem truskawkowo-bananowym i posypać startą czekoladą. Smacznego.
Przepis świetny! Zapraszam do udziału w akcji "Zainspiruj się kaszą!" na Mikserze Kulinarnym :)
OdpowiedzUsuń