Składniki (dla 2 osób)
4 podudzia z kurczaka,
wyluzowane z kości
250 g świeżego szpinaku
250 g pieczarek obranych i pokrojonych
w plasterki
2 duże łyżki zielonego Pesto
1 cebula poszatkowana
3 ząbki czosnku poszatkowane
1/2 łyżeczki ostrego curry
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Kurczaka pokroić w kostkę,
przyprawić solą, pieprzem, curry i łyżką oleju i odstawić na 2 minut. Rozgrzać
patelnię, wrzucić kurczaka, obsmażyć na złoty kolor z każdej strony. Zdjąć z
patelni i wymieszać z pesto. Odstawić. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju,
wrzucić cebulę i czosnek, po kilku minutach dorzucić pieczarki. Dusić aż sok z
pieczarek trochę odparuje, dodać na patelnię szpinak oraz kurczaka wymieszanego
z pesto. Smażyć około 3-4 minuty. Podawać z ryżem lub makaronem. Smacznego.
Wygląda smacznie :-)
OdpowiedzUsuń