Mój sposób na bezmięsne danie
obiadowe. Kozi ser świetnie nadaje charakteru tym kotletom. Jeśli jednak nie
lubicie koziego, polecam zastąpić go fetą z mleka krowiego.
Składniki (12 kotletów)
2 cukinie
2 jajka
200 g koziego sera typu feta
2 ząbki czosnku
4-5 suszonych pomidorów
3 łyżki oleju z suszonych
pomidorów
100 g mąki ryżowej
Cukinie zetrzeć na tarce o
grubych oczkach, odcisnąć z nadmiaru soku. Pomidory i czosnek drobno posiekać,
ser rozgnieść. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku
świeżo mielonym pieprzem i solą. Na blaszce rozłożyć papier do pieczenia, z
masy uformować kotlety i układać w równych odstępach Piec w temperaturze 180
stopni przez ok. 50 minut. W trakcie pieczenia przełożyć, tak żeby kotleciki
zarumieniły się z obu stron.
Moje smaki:)
OdpowiedzUsuń