Sezon grillowy w pełni,
pieczemy mięsa różnorakie , których resztki można także wykorzystać w pomysłowy
i smaczny sposób. Oto jeden z nich.
Składniki
1 główka małej sałaty
rzymskiej
resztki mięsa pieczonego lub
z grilla
1 zielony ogórek pozbawiony
gniazd nasiennych i pokrojony w kostkę
1 łyżka kaparów
2 łyżki posiekanej natki
pietruszki
2 łyżki posiekanej świeżej
bazylii
5 łyżek sosu winegret
1 ząbek czosnku –
rozgnieciony i poszatkowany
Liście sałaty umyć i osuszyć.
Mięso pokroić w małe kawałki, wymieszać z ogórkiem, kaparami i ziołami. Całość
skropić winegretem, dodać czosnek. Zostawić na ok. 15 minut aby smaki się
dobrze połączyły. Porcje nadzienia nakładać na listki sałaty, podawać z chrupiącą bagietką. Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz