Składniki:
5 małych, młodych ziemniaków
0,5 kg bobu
5 ogórków małosolnych
1 pęczek rzodkiewek
50 g kiełbasy chorizo
5 łyżek gęstego jogurtu
2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
1 ząbek czosnku
1/2 pęczka koperku
sól, pieprz
Ziemniaki ugotować w łupinkach. Ostudzić, pokroić w ósemki. Bób ugotować, ostudzić i wyłuskać ze skórek. Rzodkiewki, górnik małosolne pokroić w plasterki. Kiesę pokroić w jak najcieńsze plasterki i uprażyć na suchej patelni, jak plasterki nabiorą chrupkości, odsączyć na ręczniku papierowym.
Jogurt, majonez, musztardę wymieszać z przeciśniętym przez prasie czosnkiem.
W dużej misce wymieszać wszystkie składniki, dodać sos. Na koniec przyprawić do smaku pieprzem, sola oraz posypać korkiem.
Idealna do dań z grilla.
Komentarze
Prześlij komentarz