Ciasteczka owsiane z miodem i imbirem

 



Składniki:

1,5 szklanki płatków owsianych
2 jajka
100 g masła 
2 łyżki mąki
4 łyżki miodu 
2 łyżki kandydowanego imbiru

Suche składniki mieszamy w misce , dodajemy miód, roztopione masło oraz jaja. Dokładnie mieszamy. Masę można na chwilkę wstawić do lodówki. 

Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy masę formując okrągłe ciasteczka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 20 min, aż ciastka uzyskają złoty kolor. 
Zostawiamy na blaszce aż do całkowitego ostygnięcia ( takie gorące, wyjęte prosto z piekarnika są zbyt miękkie ..) . Idealną chrupkość osiągają po około 2 godz. 
Smacznego ! 

Komentarze

Prześlij komentarz