Składniki (dla 4 osób)
1 puszka zielonego groszku
3 duże ząbki czosnku
1 łyżka prażonych nasion dynii
2 łyżki karnego parmezanu
2 łyżki posiekanej świeżej mięty
2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
50 ml oliwy z oliwek
Sól, pieprz do smaku
W blenderze poszatkować czosnek, dynię, miętę i pietruszkę. Dodać oliwę oraz groszek i blendować do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić solą, pieprzem i parmezanem i dokładnie wszystko wymieszać. Ulubiony makaron ugotować ardente, odcedzić, przełożyć ponownie do garnka i dokładnie wymieszać z przygotowaną masą. Podawać natychmiast. Smacznego.
Nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobre! Świetne pesto, do którego z chęcią nieraz wrócę:)
OdpowiedzUsuń