Domowe pesto z zielonego groszku

 



Składniki (dla 4 osób)


1 puszka zielonego groszku

3 duże ząbki czosnku

1 łyżka prażonych nasion dynii 

2 łyżki karnego parmezanu

2 łyżki posiekanej świeżej mięty

2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki

50 ml oliwy z oliwek

Sól, pieprz do smaku



W blenderze poszatkować czosnek, dynię, miętę i pietruszkę. Dodać oliwę oraz groszek i blendować do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawić solą, pieprzem i parmezanem i dokładnie wszystko wymieszać. Ulubiony makaron ugotować ardente, odcedzić, przełożyć ponownie do garnka i dokładnie wymieszać z przygotowaną masą. Podawać natychmiast. Smacznego.




Komentarze

  1. Nie spodziewałam się, że będzie aż tak dobre! Świetne pesto, do którego z chęcią nieraz wrócę:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz