Składniki:
20 krewetek tygrysich, dużych
1 ogórek zielony
1 papryka czerwona
1 duży pomidor czerwony
1 dojrzałe awokado
1/2 główki sałaty
pęczek świeżej kolendry
1 limonka
1/5 szklanki oliwy
2 ząbki czosnku
przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz
20 krewetek tygrysich, dużych
1 ogórek zielony
1 papryka czerwona
1 duży pomidor czerwony
1 dojrzałe awokado
1/2 główki sałaty
pęczek świeżej kolendry
1 limonka
1/5 szklanki oliwy
2 ząbki czosnku
przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz
Przygotować marynatę z oliwy przypraw i czosnku przeciśniętego przez praskę. Zamoczyć w marynacie wszystkie krewetki i odstawić do zamarynowania w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Warszawa i awokado pokroić w dużą kostkę, sałatę porozrywać na małe kawałki. Rozgrzać patelnię i używając oleju z marynaty usmażyć na niej krewetki na złoty kolor z obu stron. Krewetki przełożyć do naczynia z pokrojonymi warzywami, do oleju na patelnię dodać sok z limonki, dokładnie wymieszać i takim sosem polać sałatkę. Kolendrę posiekać i wymieszać z całością. Sałatka gotowa do podania, najbardziej smakuje jak krewetki są jeszcze lekko ciepłe ;). Smacznego.
Komentarze
Prześlij komentarz