"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Sałatka z winogronami


I znowu prostota górą. Połączenie zaledwie 3-4 składników dało efekt naprawdę pięknej i bardzo wykwintnej sałatki. Dla mnie była cudowną, lekką i dietetyczną kolacją, ale nie omieszkam jej podać jako sałaty na planowanym wkrótce spotkaniu towarzyskim. Myślę, że na stole nawet wśród innych potraw będzie „królować”

Składniki (1 porcja)

2 garście rukoli
1 garść sałaty lodowej
1 gałązka ciemnych winogron
50g sera długodojrzewającego typu fromage
1 sos sałatkowy (tym razem użyłam gotowej mieszanki sosu sałatkowego francuskiego Knorra, takiego w małej torebce)

Na półmisku rozkładamy sałatę, dodajemy przekrojone i wypestkowane winogrona oraz ser pokrojony na kawałki. Całość polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Smacznego.

1 komentarz:

  1. Zrobiłam z serem camembert i sosem vinegret własnej produkcji. Super sałatka! Ostrość rukoli ze słodyczą winogron i delikatnym posmakiem sera, komponuje się idealnie. Bardzo ciekawy orzeżwiający smak

    OdpowiedzUsuń