Dietetyczna wersja
naleśników. Odkąd zalecono mi unikanie nabiału, a szczególnie mleka, staram się
znaleźć inne sposoby na ulubione dania, które dotychczas przyrządzałam z jego
dodatkiem. Tym razem – naleśniki.
Składniki (4 małe naleśniki)
1 jajko
4 łyżki mąki żytniej
1/3 szklanki wody mineralnej niegazowanej
Szczypta soli
1 łyżka oliwy
Chutney z rabarbaru – przepis tutaj
Z mąki, jajka, wody i
szczypty soli wyrobić ciasto – konsystencja dość płynna. Oliwę rozgrzać na
patelni i usmażyć naleśniki. Po usmażeniu naleśników, podgrzać chutney i gorący
pozawijać w każdy naleśnik. Smacznego.
pięknie wyszły:)
OdpowiedzUsuńKocham naleśniki :) Piękne
OdpowiedzUsuńA ile maja kalorii ?
OdpowiedzUsuń