"Gotowanie powinno być sposobem na życie – samorozwojem – a nie pracą." Marco Pierre White

Zielone przekąski



przekąski z mięsemSezon grillowy w pełni, pieczemy mięsa różnorakie , których resztki można także wykorzystać w pomysłowy i smaczny sposób. Oto jeden z nich.




Składniki
1 główka małej sałaty rzymskiej
resztki mięsa pieczonego lub z grilla
1 zielony ogórek pozbawiony gniazd nasiennych i pokrojony w kostkę
1 łyżka kaparów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
5 łyżek sosu winegret
1 ząbek czosnku – rozgnieciony i poszatkowany

Liście sałaty umyć i osuszyć. Mięso pokroić w małe kawałki, wymieszać z ogórkiem, kaparami i ziołami. Całość skropić winegretem, dodać czosnek. Zostawić na ok. 15 minut aby smaki się dobrze połączyły. Porcje nadzienia nakładać na listki sałaty,  podawać z chrupiącą bagietką. Smacznego
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz