Błyskawiczna i zdrowa. Jej
przygotowanie zajmie wam…. 5 minut. Najważniejsze to świeża wędzona ryba – to sekret
jej aromatu.
Składniki (2 porcje):
½ wędzonej makreli –
koniecznie świeżej
2 łyżki chudego serka
homogenizowanego, naturalnego
4 łyżki szczypiorku
Sól, świeżo mielony pieprz
6 kromek dobrego razowego
chleba (po 3 na porcję)
Makrelę obieramy ze skóry i
oddzielamy od ości i rozgniatamy widelcem, mieszamy z serkiem, szczypiorkiem
solą oraz pieprzem. Nakładamy na kromki razowca, posypujemy grubo mielonym
pieprzem. Podajemy z dodatkiem np. pomidora. Smacznego.
Polecam także: Pastę z wędzonym pstrągiem
To pasta dla mnie, nie lubię takich past do chleba, gdzie pierwsze skrzypce gra majonez, są tłuste i kaloryczne, Twoja jest zdrowa :)
OdpowiedzUsuń